Вислови про фізику


Фізика – найдивовижніша річ: вона цікава, навіть якщо в ній нічого не розумієш.

Математика, медицина, фізика, механіка, музика зі своїми сестрами — чим глибше їх пізнаємо, тим сильніше палять серце наше голод і спрага. Григорій Сковорода

Науки діляться на дві групи – на фізику і колекціювання марок. Ернест Ерстед

Я фізик і маю право на збереження енергії. Хуго Штейнхаус

Це дуже просто мої дорогі: тому, що політика багато складніша ніж фізика. А.Ейнштейн

Гарна наука фізики, а от життя коротке... І.В.Курчатов

Нещастя фізики в тому, що її фундамент ніяк не досягне дна абсолютної істини. Георгій Александров

Фізика штаб техніки. Фізика сьогодні – техніка завтра. Фізика проста, але витончена. П. Еренфест

Да, брат, фізика це наука! Не кожна витрима голова.

Фізика перебуває у центрі всього. Гунар Тібель

Фізика – це велика насолода. Лев Ландау

Фізика – це ємність слова! Фізика для нас – не просто звук! Фізика – опора і основа Всіх без виключення наук.

Фізика - одна з найпрекрасніших наук. Вона показує нам, який великий і водночас близький до людини світ, в якому ми живемо. Фізика дає змогу людині відчути свою велич, надзвичайну силу свого розуму, робить її наймогутнішою істотою у світі.

середа, 9 листопада 2016 р.

Американські вчені похвалилися секретним квантовим інтернетом

Вчені з Лос-Аламоської національної лабораторії (штат Нью-Мексико), якою відає Міністерство енергетики США, повідомили про існування робочого прототипу обчислювальної мережі, заснованої на квантовій механіці. Тестова версія мережі в установі, зайнятій розробкою ядерного озброєння, функціонує останні 2,5 року, уточнили вчені.
Повідомляється, що квантові обчислювальні мережі - одна зі сфер, якими займаються дослідники. Подібні мережі цікаві тим, що дають можливість гарантувати абсолютно новий рівень захисту інформації.
Так, вимір квантового об'єкта, наприклад, фотона, завжди провокує його зміну. Таким чином, будь-яка спроба вважати фотон не зможе залишитися непоміченою, і сторона-реципієнта обов'язково помітить, що інформацію намагалися зламати, розповідає Technology Review.
Проблема залишається в тому, що нинішні прототипи квантових мереж дозволяють передавати інформацію лише по одному маршруту - з точки A в точку Б, таким чином, інформацію можна направити в пункти C, D, E або F. Це є наслідком самої квантової механіки - визначення напряму вимагає читання фотонів, а це змінює їх, через що дані губляться.
Ряд груп вчених прагне вирішити цю проблему. Так, в минулому році китайські вчені зуміли сконструювати квантовий роутер, який базується на ефекті квантової сцепленности. Проте, їх проект далекий від реалізації на практиці, оскільки дозволяє управляти лише одним кубітом (одиниця зберігання інформації в квантовій системі) в один момент часу.
У свою чергу, дослідники з Лос-Аламоської національної лабораторії заявили, що зуміли знайти вихід із ситуації. Так, вони запропонували організацію квантової мережі з центральним вузлом. Будь-який сигнал в мережі завжди транслюється через цей хаб.
Проте, організація подібного комутатора пов'язана з технічними складнощами - перетворювачі сигналу, фотонні детектори, - досить габаритні. Тим не менш, за словами лідера проекту Річарда Хьюза, і таку проблему їм вдалося вирішити - замість фотонних детекторів вони використовували набагато більш компактними лазери.
Раніше повідомлялося, що американська армія вирішила створити альтернативу GPS без використання супутників.

Немає коментарів:

Дописати коментар